You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Professional coaching

Of jij nu via coaching jouw zelfinzicht wil ontwikkelen om beter te performen of wordt geacht je collega’s (beter) te gaan coachen; Coaching is helemaal in.

Ritsaert Menick onderscheidt zich als Professional Coach duidelijk van een standaard coach. Bij hem geen gemoedelijk gesprek, waarin je comfortabel je verhaal kunt doen, tips zult ontvangen en daarna met een kortstondig goed gevoel weer je dagelijkse realiteit in zult stappen. Nee, bij hem ga je écht aan de slag, word je uitgedaagd om grondig zelfonderzoek te doen, werkelijk in contact te komen met je diepere (kern)emoties en vanuit daar een duurzame verandering in jezelf te realiseren. En dat is werken, heel hard werken, op het moment vaak niet comfortabel, maar uiteindelijk heel waardevol.

Vanuit oprechte verbinding coacht Ritsaert je om deze reis in en met jezelf te maken. Hij luistert geïnteresseerd en zonder oordeel naar wat je zegt, maar zoomt vooral ook in op wat je niet zegt. Hij daagt je uit, stelt kritische vragen en moedigt je aan om echt naar jezelf te laten kijken en daarmee zelf te kunnen zien wat er werkelijk in jou gebeurt. Hij ondersteunt en verdiept zijn gesprekken met toepasselijke theoretische methoden. En verduidelijkt desgewenst door ook persoonlijke ervaringen te delen. Als bekwaam investeerder en ervaren ondernemer heeft hij een schat aan relevante kennis te delen.

De werkwijze van Ritsaert leidt er toe dat je zelf tot vele inzichten komt, die vervolgens tot een blijvende verbetering resulteren. Je zult vervolgens (meer) in staat zijn om vanuit eigen verantwoordelijkheid de regie in zowel werk als privéleven te pakken en bewustere keuzes te maken vanuit de cirkel van invloed.

Wil je ervaren wat Ritsaert met zijn Professional Coaching voor jou kan betekenen? Neem contact op via info@ritsaert.com voor een kennismaking en laat je uitdagen.

Recommendations

Lieke Laan

Ik heb met Ritsaert een traject doorlopen op het gebied van systemisch coaching. Daar iedere sessie weer eye-openers gehad. Ritsaert heeft me o.a. geholpen om verder te kijken naar het gedrag en de patronen die ikzelf en anderen vertonen. Hoe ik mijn eigen mechanismes heb ontwikkeld en hoe ik door deze te herkennen en te vertragen in mijn gedrag, meer rust kan ervaren. Ik heb me enorm veilig gevoeld bij Rits en daardoor heeft hij me geholpen om mooie stappen te maken. Dankjewel voor de fijne coaching. Ik gun iedereen een Ritsaert!

Nancy Hoogland

Doortastend, scherp, poten in de klei maar ook een holistisch-analytisch vermogen, wendbaar en positief realistisch. Als adviseur voor PCI Nederland heb ik Ritsaert als een uitermate prettige persoonlijkheid leren kennen die uit is op samenwerking. Zijn coachende vaardigheden laat hij zien door scherpe vagen te stellen, nooit veroordelend, oprecht geïnteresseerd en intrinsiek gedreven om de ander 'beter' te maken. Ik zal Ritsaert zeker voordragen als adviseur/coach.

Bas Meelker

Ik ben in mijn carrière veel en vaak gecoacht. Maar de coaching van Ritsaert was van een hele andere orde. Op een constructieve, opbouwende en systematische manier antwoorden vinden on je eigen vragen, het klinkt zo simpel. Maar door de coaching van Ritsaert werd het dat ook. De manier waarop heb ik als zeer plezierig ervaren met aandacht voor mij als persoon, mijn kwaliteiten, weerstanden en ambities. Ritsaert's coaching heeft mij als persoon verrijkt. Ik heb beter inzicht gekregen in mijn persoonlijke drijfveren en kwaliteiten waardoor het behalen van mijn doelen, zowel zakelijk als persoonlijk eenvoudiger is geworden. Een coaching die mij tot dusver echte, significante resultaten heeft opgeleverd!

Dennis R.V.

Confronterend, opbouwend en een verrijking voor mijzelf. Dat zijn een paar woorden die mij te binnen schieten als denk aan de coaching van Ritsaert. Leren om goed te kijken naar mijn rol in situaties en naar mijn kracht, kennis en kunde dus. Om deze vervolgens op de juiste manier in te zetten en vooral ook te blijven luisteren en kijken naar andere ‘zonder te oordelen’. Dat en het leren om met compassie te kijken naar anderen, geeft een verhelderde maar ook een voorspellende kijk op situaties en mensen. Coaching van Ritsaert is voor mij een periodieke positieve prikkel, welke mij zowel zakelijk als privé scherp, alert en beter maakt! Een absolute aanrader voor een ieder die zich wil ontwikkelen!

Lennard van Daalen

Jezelf eindelijk leren kennen… en dat na 48 jaar. Coaching door Ritsaert kort samengevat! Hoe het ‘heurt’, is jarenlang ingesleten gedrag en gaf ogenschijnlijk veel comfort. Ik oordeelde, vaak onbewust, over iedereen en haalde alles langs mijn eigen normen en waarden meter. Daarmee liep ik als ondernemer behoorlijk vast, het roer moest om! Zelf regie hebben in plaats van het gevoel in stand houden dat het je overkomt. De gesprekken waren vaak confronterend, pijnlijk, maar zeker ook heel waardevol. Ik heb mijn coachtraject ervaren als een reset of update, Lennard 2.0, zo je wilt. Met als resultaat, meer verbinding in mijn leven zowel zakelijk als privé en daarmee een beter resultaat.

Rogier Van Beek

Oei ik groei. Dat zou voor mij de titel mogen zijn van de coaching resultaten van Ritsaert. Zoals cola werkt om roestige schroeven los te krijgen, zo werkt deze coaching om jouw vastgeroeste patronen en gewoontes los te maken. Ze worden vakkundig inzichtelijk gemaakt. Het is aan jezelf deze al dan niet aan te pakken. Of om in de woorden van aristotoles te spreken: “ Geluk is geheel afhankelijk van onszelf” Confronterend maar vriendelijk. Pittig maar opluchtend. Leerzaam en toepasbaar. Een APK voor de geest die ik iedereen kan aanraden